Här finns något för alla smaker, från olika mjuka kakor och kanelbullar till smörgåsar och tutul eller en glass i solen. För den hungriga serverar vi dagens lunch kl 12–15. Skölj ner det med en kopp av vårt rättvisemärkta kaffe eller ett glas saft.

KAFÉ NYFIKET


På Nyfiket i Rättvik serveras fika och mat med smaken och känslan i första rummet. Det ska kännas bra i munnen, magen och hjärtat att äta hos oss.


Lagat i köket på Gammelgården på ekologiska och närodlade råvaror serverade direkt ut på innergårdens tun där du kan sätta dig bland syrenbuskar, se svalorna flyga och uppleva den ombonade känslan av flera sekel gamla timmerväggar. Är vädret ruggigt finns det sittplatser inne i stugorna.

LOKALT EKO OCH REKO


Vi använder i första hand lokalt producerade råvaror. Så mycket som möjligt handlar vi från närområdet. Vi vill stödja lokala producenter och uppmärksamma fler på den kvalitet och den mångfald av produkter som finns lokalt.


Majoriteten av våra råvaror är ekologiska, bland annat grönsaker, mjöl,  ekologiska mejeriprodukter och vårt KRAV- och rättvisemärkta kaffe.

SPECIALKOST


Vi har alltid veganska, glutenfria och laktosfria alternativ bland kakor och mackor. Dagens lunch är alltid vegetarisk, och oftast går det även att få en allergivänlig eller vegansk variant. Prata med oss i personalen så löser vi det.


Eftersom vi bakar allt i samma kök så kan vi inte garantera att vår mat inte innehåller spår av gluten/nötter/mjölk/annat vi brukar.