SPELKVINNOR I DALARNA

TORSDAG 20/6 KL 14.00-17.30


Släppfest för skivan "Spelkvinnor i Dalarna". Vernissage för en vandringsutställning skapad av Elvira Varghans, en berättarkonsert med Benedicte Maurseth och ett spännande samtal om folkmusikhistoria med historikern Agnes Hamberger.


ETHNO

LÖRDAG 29/6 KL 13.00


Ethno är ett internationellt folk- 

folk- och världsmusikläger som årligen samlar musiker från nära tjugo länder i Rättvik. Kom och avnjut lunch eller fika till musik från världens alla hörn!


TVÅ OTREVLIGA FLICKOR

TISDAG 2/7 KL 13.00


Hur ofta är två servitriser dåliga sitt jobb att det blir insändare i lokaltidningen om att man ska akta sig för de två otrevliga flickornaNär det hände Alice och Molly Andersson tog de hinten och började skriva roliga folkmusiklåtar istället. Nu kommer träblås- och dragspelsduon till Nyfiket och bjuder in till lunchkonsert i Sturladu!KULNINGSKURS MED ERIKA WIKSTRÖM

FREDAG 5/7 KL 15.00


Prova kulning, en gammal och kraftfull ropteknik som har använts inom fäbodbruket för att kommunicera med djur och människor. Ta chansen att släppa rösten fri och ropa ut hjärtat över Rättvik! Inga förkunskaper behövs!YOGA MED MISIA PIZOŃ

TORSDAG 18/7 KL 15.00


Välkomna till en avslappnande stund där vi utövar nybörjarvänlig yoga i Nyfikets idylliska miljö. Kom som du är men ta gärna med yogamatta, handduk eller liknande! Inga förkunskaper krävs.

FOLKMUSIKJAM

ONSDAG 31/7 KL 15.00


Välkommen till Nyfiket på folkmusikjam! Spela, fika och häng med oss. Ta med dig själv, en vän, rösten och/eller instrument!


ALLA KAN VÄVA - WORKSHOP I TEXTILT ÅTERBRUK

TORSDAG 1/8 KL 13.00


Har du ett garnnystan över? Eller ett favoritplagg som är bortom räddning? Skapa en egen väv av det! I denna workshop visar Alva Lundmark hur du smidigt kan väva upp ett mindre stycke, utan en vävstol och alla dess verktygVi börjar med en kort föreläsning om textilens och vävens historia, och sedan följer en workshop. Material finns plats, men ta gärna med något hemifrån!